Ελαιόλαδο

Προϊόντα

Ελαιόλαδο. Οι ρίζες του χάνονται στα βάθη του χρόνου κι η πορεία του είναι συνυφασμένη με την αρχαία Ελλάδα, το δωδεκάθεο, τα μυστήρια, τον Χριστιανισμό, την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων που είχαν την ευλογία να γνωρίσουν την ύπαρξή του.

Έρευνες στις Κυκλάδες αποκάλυψαν απολιθωμένα φύλλα ελιάς γυρνώντας αρχαιολόγους και ερευνητές 50.000-60.000 χρόνια πίσω!

Τοιχογραφίες, αμφορείς, αναφορές δείχνουν τόσο τη δεσπόζουσα θέση του ελαιόλαδου στη ζωή των τότε ανθρώπων όπως και το σεβασμό που έτρεφαν προς αυτό.

Με αυτό άλειφαν τα σώματά τους οι πολεμιστές, αυτό αποκαλούσε ‘’ίαμα ‘’ ο Ιπποκράτης καθιστώντας το ιδανικό για 60 διαφορετικές θεραπείες

Στα Παναθήναια, οι νικητές έπαιρναν έναν αμφορέα από το ιερό λάδι της Θεάς Αθηνάς ενώ στα μυστήρια τους αποτελούσε βασικό συστατικό. Αυτό πρόσφεραν στους θεούς αλλά και στους νεκρούς τους για να έχουν μαζί τους στον κάτω κόσμο.

Σήμερα το ελαιόλαδο είναι παγκοσμίως φημισμένο όχι μόνον για τη γεύση αλλά και τις ιαματικές του ιδιότητες δικαιώνοντας τον πατέρα της ιατρικής της αρχαιότητας. Είναι γνωστό πλέον ότι έχει  ευεργετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις καρδιαγγειακών νοσημάτων, αρτηριοσκλήρυνσης, υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη τύπου II, παχυσαρκίας, οστεοπόρωσης, δερματολογικών προβλημάτων. Επίσης, το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση ενώ ωφελεί σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην Τρίτη θέση  παγκοσμίως στην παραγωγή ελαιόλαδου μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Ωστόσο οι ξεχωριστές μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες χαρίζουν την πρώτη θέση στη χώρα μας από πλευράς ποιότητας στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

περισσότερα άρθρα

Προϊόντα από το E-shop