Θαλασσινά - Ψάρια

Με ιστορία 40.000 χρόνων τα ψάρια αποτελούσαν πάντοτε μια από τις κυριότερες τροφές του ανθρώπου από τη στιγμή της εμφάνισής του στον πλανήτη.

Από τον μυθικό ήρωα της Κινεζικής ιστορίας ΦουΧσι που δίδαξε στους ανθρώπους την τέχνη της αλιείας (2.800 πΧ), στη θαλάσσια γιγάντισσα Rán της Νορμανδικής μυθολογίας που χρησιμοποιούσε ένα δίχτυ αλιείας για να παγιδεύει χαμένους ναυτικούς,  φαίνεται ότι τα ψάρια δεν αποτέλεσαν μόνον αναπόσπαστο διατροφικό κομμάτι των ανθρώπων στο πέρασμα των αιώνων, αλλά και πηγή γοητευτικών ιστοριών και θρύλων που σμίλεψαν τη φαντασία και την παράδοσή τους.

Στην αρχαία Ελλάδα επίσης αποτέλεσε σημαντικό οικονομικό παράγοντα για τις παράκτιες πόλεις. Μαρτυρίες και ανασκαφές αποκαλύπτουν την εφευρετικότητα των πολυμήχανων Ελλήνων στον τομέα αυτό.

Σήμερα τα ψάρια βρίσκονται στο καθημερινό τραπέζι και στο μέσο της πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής με την κατανάλωσή τους να τα καθιστά ιδανικό γεύμα 1 με 3 φορές την εβδομάδα σύμφωνα με γιατρούς και  διατροφολόγους. Είναι πλούσια σε φώσφορο , ασβέστιο, μαγνήσιο, αλλά και σε ω-3 λιπαρά.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ψαριών που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης.

δείτε προϊόντα της κατηγορίας στο e-shop μας

Προϊόντα από το E-shop