Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική

Η ιστορία του ψωμιού χάνεται στα βάθη του χρόνου. Τα πρώτα ίχνη του φαίνονται 30.000 χρόνια πριν ωστόσο 10.000 χρόνια πριν σίγουρα υπήρχε και εξαπλώθηκε με τη διάδοση της γεωργίας. Οι Έλληνες βέβαια το εξέλιξαν αφού έφτασαν σε σημείο να παράγουν 72 είδη ψωμιού.

Όμως και στην Αίγυπτο είχε ιδιαίτερη αξία αφού χρησιμοποιήθηκε ως νόμισμα. Με ψωμί πληρώνονταν χωρικοί αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι. Μάλλον από εκεί κρατάει η φράση ‘’Βγάζω το ψωμί μου’’.
Σε πολλές περιόδους αργότερα κρίσιμες για την ιστορία το ψωμί ήταν αυτό που συνδέθηκε με κοινωνικοοικονομικά κινήματα αλλά και θρησκευτικές τελετές.
Στη 
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στην Γαλλική Επανάσταση κ.α. ρύθμιζε τη σχέση του λαού με την εξουσία.

 

Όσο για τη ζαχαροπλαστική  τα ίχνη της φαίνονται στην ιστορία στην αρχαία Αίγυπτο, αφού είχαν και τα πιο σημαντικά συστατικά στα χέρια τους, αλεύρι, λάδι και μέλι. Αναφορές όμως υπάρχουν και στην αρχαία Ελλάδα σε έργα του Αριστοφάνη όπου περιγράφονται γλειφιτζούρια και μικρά γλυκίσματα γεμισμένα με φρούτα.

Η χρήση της
σοκολάτας στη ζαχαροπλαστική όσο κι αν μας φαίνεται δεδομένη δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ήρθε τον 16 αιώνα στην Ευρώπη από Πορτογάλους και Ισπανούς εμπόρους που ταξίδεψαν στη λατινική Αμερική.Σήμερα η εξέλιξη συνεχίζεται μετατρέποντας τα γλυκά σε μικρούς θησαυρούς.

Τελευταία λέξη στον χώρο της αρτοποιίας αποτελούν  προϊόντα , με κύριο συστατικό  το παγκοσμίου κλάσης "βούτυρο Ιsigny", τα οποία παρασκευάζονται από γνωστή και διακεκριμένη εταιρία της Γαλλίας.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα περιηγηθείτε και ανακαλύψτε  σφολιατοειδή, πολλούς διαφορετικούς τύπους  ψωμιού,,  εκχυλίσματα φρούτων ή βοτάνων , οι πουρέδες φρούτων, σιρόπια, κουβερτούρες και τα πιο λαχταριστά γλυκά που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

 


δείτε προϊόντα της κατηγορίας στο e-shop μας

Προϊόντα από το E-shop