Μανιτάρια

Πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για την αμβροσία που γεύονταν μόνον οι Θεοί του Ολύμπου. Πιστεύεται ότι το γεύμα που δικαιούνταν μόνον οι αθάνατοι δεν ήταν άλλο από το μανιτάρι αμανίτης (amanitamuscaria). Στο συγκεκριμένο είδος αποδόθηκαν μαγικές ιδιότητες χάρη στην παραισθησιογόνο δράση του.Από εκεί θεωρείται ότι προέρχεται ονομασία των μανιταριών αφού η λέξη αποτελεί υποκοριστικό του αμανίτη. Πολλά μανιτάρια πήραν το όνομά τους από την αρχαία Ελληνική.

Πολύ γνωστή κι εκλεκτή τροφή από τα αρχαία χρόνια ακόμη τα μανιτάρια έθρεψαν βασιλείς και φτωχούς καθώς σε χρόνια ανέχειας αποτελούσαν πολλές φορές γεύμα.
Από το ''κρέας του φτωχού'' τότε στα πιο εκλεκτά πιάτα σήμερα τα μανιτάρια αποτελούν λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.

Τα είδη πολλά και κάποια από αυτά πολύτιμα όπως η τρούφα.  Πολλοί τη χαρακτηρίζουν ‘’υπόγειο διαμάντι’’ . είναι εξαιρετικό καρύκευμα, αλλά και φυσικό αφροδισιακό υψηλής διατροφικής αξία.

Όλα τα μανιτάρια περιέχουν υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης ισάξια με εκείνη του κρέατος γεγονός που τα καθιστά δημοφιλή σε όσους κάνουν διατροφή ή απέχουν από το κρέας.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μανιτάρια από την Γαλλία, την Ρουμανία σε αφυδατωμένη, φρέσκια ή κατεψυγμένη μορφή. Ανακαλύψτε και τα σπανιότερα είδη (λευκή τρούφα) και χρίστε στον εαυτό σας και σε αυτούς που αγαπάτε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία!

 

δείτε προϊόντα της κατηγορίας στο e-shop μας

Προϊόντα από το E-shop