Μοριακή Κουζίνα

Προϊόντα

Η ιστορία της μοριακής κουζίνας είναι πρόσφατη. Το 1988 ο Γάλλος χημικός HerveThis με τον Nicholas Kurti, καθηγητής φυσικής στην Οξφόρδη σκέφτηκαν ότι όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη καθημερινά από την ανατολή του είδους μας στη γη μαγειρεύουν. Στην ουσία ακολουθούν μηχανικά μια διαδικασία που τους μεταλαμπαδεύτηκε από προηγούμενους ανθρώπους και εντάχθηκε στη ρουτίνα τους. Έτσι εισήγαγαν στη γαστρονομία τη φυσική και τη χημεία.  


Έτσι το μαγείρεμα από μια μηχανική διαδικασία πέρασε σε άλλη διάσταση. Ο μοριακός γαστρονόμος πλέον το βλέπει σαν αλληλουχία αντιδράσεων που συντελείται από διαφορετικά υλικά πολλές φορές σε περιβάλλον αυξομειούμενης θερμοκρασίας.

Η μοριακή κουζίνα ήρθε για να ανατρέψει την εικόνα του φαγητού όπως την είχαμε μέσα μας και να δημιουργήσει μια νέα τέχνη η οποία συνεργάζεται και με άλλους κλάδους  συμπεριλαμβανομένων χημικών, φυσικών, ψυχολόγων, αρωματοποιών αλλά και αρχιτεκτόνων.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μεγάλη  γκάμα των Ισπανικών προϊόντων  ΤΕΧΤURAS που μαγεύουν τους λάτρεις της υψηλής μοριακής  γαστρονομίας.

περισσότερα άρθρα

Προϊόντα από το E-shop