Μπαχαρικά

Μπαχαρικά. Οι πρώτες αναφορές μας ταξιδεύουν στο 2000πΧ και αφορούν στο εμπόριο αυτών. Ολόκληρες εμπορικές οδοί στην αρχαιότητα ανοίχτηκαν για χάρη τους, ώστε να ταξιδέψουν από την Ασία στην Ευρώπη και να διαδώσουν τη μαγεία τους σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. 

Στη Βίβλο βρίσκουμε τα μπαχαρικά τα οποία χάρισαν στον βασιλιά Σολομώντα τα αμύθητα πλούτη του. Οι Άραβες έμποροι ήταν οι μεγαλύτεροι διακινητές μπαχαρικών και αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό η προέλευσή τους.

Κατά τη διάρκεια της Ρωμαίικής Αυτοκρατορίας η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου αποτέλεσε διεθνές εμπορικό κέντρο μπαχαρικών. Τα πολύτιμα προϊόντα έφταναν εκεί από την Ινδία και μετά ταξίδευαν για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Από αρχαιοτάτων χρόνων τα μπαχαρικά ήταν δώρα ακριβά και όλοι τα είχαν σε μεγάλη εκτίμηση. Οι χρήσεις τους πολλές αφού αποτελούσαν πολύτιμο συστατικό ‘’μαγικών’’ φίλτρων, ελαίων, αφροδισιακών και φαρμάκων.

Από τις τελετουργίες και τα ιάματα, στην κουζίνα τα μπαχαρικά  αποτελούν μέχρι σήμερα έναν προσιτό θησαυρό γι’ αυτούς που γνωρίζουν την αξία τους.

 

δείτε προϊόντα της κατηγορίας στο e-shop μας

Προϊόντα από το E-shop