Όστρακα

Αποτέλεσαν μία από τις πρώτες και κύριες τροφές του ανθρώπου  από την αρχή της ιστορίας του στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Οι ανασκαφές έφεραν και φέρνουν ακόμη στο φως κοχύλια από προϊστορικούς οικισμούς, γεγονός που αποδεικνύει ότι επί χιλιετίες τα όστρακα έτρεφαν τον άνθρωπο αλλά και διακοσμούσαν τον περιβάλλοντα χώρο αυτού. Όμως η χρηστικότητά τους δε σταμάτησε εκεί. Αποτέλεσαν  Υφαντικό υλικό στον αρχαίο κόσμο (βύσσος της πίννας), ενώ οι αυτοκράτορες καμάρωναν τυλιγμένοι στα πολυτελή ενδύματά τους βαμμένα από πορφύρα.

Τα όστρακα έχουν εξέχουσα θέση στη διατροφή και για τη γεύση τους αλλά κυρίως για την υψηλή διατροφική τους αξία. Αποτελούν άριστη φυσική πηγή ωμέγα 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων

τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη ή και στη µμείωση του κινδύνου αρτηριοσκλήρωσης και µυοκαρδιακών εμφράξεων στην πρόληψη αλλά και στη µμείωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και άλλων φλεγμονωδών νόσων, όπως η ψωρίαση του δέρματος.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος διότι αν µμαγειρευτούν για περισσότερο χρόνο από τον απαιτητό υπάρχει περίπτωση να καταστραφούν τα ωµέγα-3 λιπαρά.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ανακαλύψετε όλα όσα θα γίνουν έμπνευση και βάση για τα πιο αγαπημένα σας πιάτα .

δείτε προϊόντα της κατηγορίας στο e-shop μας

Προϊόντα από το E-shop